Dom JNA

Odbojka se u Novom Pazaru igra još od pedesetih godina prošlog veka. Uglavnom su je igrali tadašnji studenti a tereni su se nalazili u dvorištu SUP-a, Doma JNA i gradskom bazenu. Ubrzo su improvizovani tereni po dvorištima nekih osnovnih škola. 

Prvi kvalitetno organizovani tim 1959.god. na Sandžačkim igrama u Novom Pazaru osvaja prvo mesto.

1966. godine osniva se Rukometni klub "Ras" i Odbojkaški klub "Mladost". OK "Mladost" se takmiči samo jednu godinu i prestaje sa radom dok je RK "Ras" nastavio sve do današnjih dana promenivši u hodu ime u RK "Novi Pazar".

 1994 Generacija koja je obnovila odbojku u Novom PazaruGrupa entuzijasta i Skupština opštine Novi Pazar 1977.god. prave osnivačku skupštinu i tu se rađa OK "Novi Pazar" koji u kontinuitetu traje do danas.

Za tih 37 godina postojanja i rada kroz klub je prošlo na hiljade pionira. Klub je uvek pružao kvalitetnu obuku i dobar pedagoški rad. Sve rukovodeće strukture u klubu bile su izuzetno predane radu pa su na čelu sa svojim predsednicima davali sve od sebe kako bi klub napredovao.

 Bilo je dosta uspona i padova u radu Kluba ali masovnost i kvalitet odbojkaša iz generacije u generaciju je bio očigledan.

 

Potvrda dobrog rada u klubu je ulazak u Super ligu Srbije, u aprilu 2014.godine kada su sve želje i snovi entuzijasta i odbojkaša Novog Pazara konačno ostvarene.

Šampionska generacija

U ovom tekstu smo izostavili sva imena aktera ovog stvaralačkog rada jer ih je stvarno mnogo. Neka treba posebno istaći. To ćemo uraditi u monografiji kluba koja je u pripremi.

 

 Ekipa sezone 2014/2015 koja je izborila takmičenje u CEV Challenge Cup-u

 

 

Novi Pazar 2015/16 

 Ekipa za sezonu 2015/2016

 

 Ekipa za sezonu 2016/2017

 

 

 Ekipa za sezonu 2017/2018

 

 

 

Istoriju Kluba kroz fotografije možete pogledati na sledećem linku.

 

Sportski pozdrav svim građanima i navijačima Kluba.