Finalni turnir 51. Kupa Srbije 2016. u konkurenciji odbojkaša 27. i 28. februara u Požarevcu u dvorani SC “Požarevac”. U subotu, 27. februara, u prvom polufinalu, od 18,00 časova igraće Mladi radnik (Požarevac) – Vojvodina NS Seme (Novi Sad), dok će se u drugom polufinalu, od 20,30 časova sastati Novi Pazar – Crvena zvezda. Finale je na programu u nedelju 28. februara od 18,00 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

 http://www.ossrb.org/main/vesti/kupsrbije2.jpg

 

Dušan Keser, predsednik Takmičarske komisije OSS, saopštio je da će predsednik Žirija biti Čedomir Nedeljković, delegat Finalnog turnira Dragomir Gerasimović, dok će Gordan Vilimanović biti vrhovni sudija turnira.

Utakmice u Požarevcu sudiće međunarodne sudije Vladimir Simonović, Mirko Janković, Dejan Rogić i Aleksandar Petrović.

 

 

SENIORI – 51. KUP SRBIJE 2015./2016. – FINALNI TURNIR – POŽAREVAC (SC “POŽAREVAC):

SUBOTA, 27. FEBRUAR – POLUFINALE:

MLADI RADNIK (POŽAREVAC) – VOJVODINA NS SEME (NOVI SAD)            18,00

Sudije: Mirko Janković i Aleksandar Petrović

 

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA      20,30

Sudije: Dejan Rogić i Vladimir Simonović

Za “Dan više za odbojku” projekat Odbojkaškog saveza Srbije, u saradnji sa Kompanijom “Vip mobile”, generalnim sponzorom OSS, uz podršku i saglasnost Ministarstva omladine i sporta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i Saveza za školski sport Srbije, koji će se održati 29. februara, do danas (četvrtak, 18. februar) je prijavljen 121 grad i mesto, koji će okupiti više od 12 000 učesnika. Odbojkaški savez Srbije je saopštio da će sve osnovne i srednje škole i klubovi, koji 29. februara do 20,00 časova pošalju izveštaje i fotografije sa događaja dobiti na poklon po 5 odbojkaških lopti. Prijavljivanje za “Dan više za odbojku” trajaće do nedelje 28. februara do 20,00 časova.

Velika pobeda požarevačkog vrtića protiv favorizovanog Novog Pazara, koji će morati da sačeka neku novu utakmicu za superligaški prvenac. Trijumf Mladog radnika izvojevan je posle žestoke borbe, u kojoj je domaćin, nakon izgubljenog prvog seta, preuzeo kontrolu igre i u svim elementima nadvisio goste.

 

Debitanti u Wiener Städtische ligi, OK Novi Pazar i OK Inđija, odigrali su meč prvog kola u Novom Pazaru. Nakon velike borbe u 5 setova, pred oko 400 gledalaca, ekipa Novog Pazara je osvojila svoj prvi bod u Super ligi.